בוקרשט BUCURESTI בירת רומניה

בוקרשט (Bucuresti) היא עיר הבירה של רומניה, מרכזה התרבותי והכלכלי הגדול ביותר במדינה נודעת גם בכינויה "הפריז הקטנה"  או "הפריז של המזרח" בזכות האדריכלות הראוותנית ושדרותיה המרהיבים כשדרות "שאנז אליזה" ושער הניצחון (Arcul de Triumf) המרשים.

בוקרשט ממוקמת בדרום מזרח רומניה במחוז אילפוב (Ilfov) שבחבל מונטניה (Muntenia), על שתי גדות הנהר דמבוביצה (Dambovita), הנשפך לנהר ארג`ש (Arges) משתרעת על פני שטח של 228 קמ"ר, על שבע גבעות כמו ברומא ובשוליה זורם נחל קולנטינה (Colentina) היוצר שרשרת של תשע אגמים בחלקה הצפוני של העיר ובנוסף ישנם עוד מספר רב של אגמים טבעיים ומלאכותיים הפזורים על פני שיטחה של העיר וסביבה. סביב האגמים הוקמו פארקים, חלקם מרשימים ביותר, כדוגמת הפארקים המוכרים והמפורסמים הראסטראו (Herastrau), צישמיג`יו (Cismigiu) ופארק קארול (Carol).

בוקרשט מחולקת לשישה סקטורים – חלקים אדמיניסטרטיביים ולהם תתי אזורים. לכל סקטור ישנה מועצה, בית מועצה וראש מועצה משלו, ולכל סקטור מאפיינים שלו. סקטור מס. 1 הוא כולל את אזוריה היוקרתיים והמרכזיים של בוקרשט וסקטור מס. 5 הוא אזור ה"שוליים".
מקור השם בוקורשטי הוא מהמילה שמחה "בוקוריה (Bucurie) ועל פי האגדה המספרת כי העיר נקראה על שם רועה צאן בשם בוקור (Bucur) שחי במקום, הפליא את התושבים בנגינתו בחליל. בוקור נהג להשקות את התושבים והסוחרים העוברים במקום ביין חזק שהכין מהכרם ולנגן להנאתו בחליל. כך בוקור התחבב מאוד על כולם והם קראו למקום על שמו של רועה הצאן החביב בוקור.

ההיסטוריה של בוקרשט גדושה מאורעות. במאה ה- 14, לאחר הקמת נסיכות וולאכיה, התפחתה עיר קטנה על גדות הנהר דמבוביצה. מירצ`אה הזקן (סבו של וולאד צפש "דרקולה"), שהיה אז שליט וולאכיה, בנה בעיר מבצר הגנה "דמבוביצה" מפני פולשים זרים בעיקר התורכים והטטרים ובהיותה עיר מוגנת היא התפתחה כלכלית והייתה למקום מפגש מרכזי של סוחרים מרחבי רומניה. מאוחר יותר נכדו של מירצ`אה הזקן, שהוא וולאד צפש "דרקולה", חיזק והוסיף מבנים למבצר וייסד את העיר ולאחר מכן הנסיך רדו היפה (Radu cel Frumos) הכריז על העיר כבירת הנסיכות. בוקרשט מקבלת מעמד של עיר בירה בשנת 1659 תחת שלטונו של גאורגה גיקה (Gheorghe Ghica). במהלך המאה ה- 18 השלטון בבוקרשט מתחלף בין האוסטרים, התורכים והרוסים. במחצית המאה ה- 19 מתבצע איחוד חבלי מולדובה ומונטניה ובשנת 1859 בוקרשט מקבלת מעמד של עיר בירת רומניה. 
 
במלחמת העולם הראשונה עם כיבוש הגרמני, נלקח תוארה של בוקרשט כעיר בירה לטובת העיר יאשי (Iasi), אך בסיום המלחמה, עם תבוסת הגרמנים ו"הייחוד הגדול" בין כל חבלי רומניה בשנת 1918, בוקרשט מקבלת שוב את מעמדה כעיר בירת רומניה המאוחדת. במלחמת העולם השנייה הצבא הבריטי והאמריקאי מפציצים את בוקרשט ומבנים רבים נהרסים. בתקופת המשטר הקומוניסטי תחת שלטונו של ניקולאה צ`יאושסקו (Nicolae Ciausescu) הריסת מבנים בעלי חשיבות היסטורית ותרבותית נמשכה לטובת פינוי שטחים לבניית מבנים סוציאליסטיים וכך נבנה גם ארמון הפרלמנט שהוא השני בגודלו בעולם (אחרי הפנטגון), על חשבון הריסת 7,000 בתים ו27 כנסיות, באזור העתיק של בוקרשט. לאחר נפילתו של צ`יאושסקו והשלטון הקומוניסטי, אזורים היסטוריים רבים שוקמו ומבנים רבים שופצו לתפארת.

לבוקרשט אתרי ביקור רבים, פארקים מפוארים, בתי קזינו שמושכים אליהם תיירים רבים, אין ספור קניונים מודרניים מפוארים, מרכזי קניות, חיי לילה סוערים וכל מה שעיר בירה אירופאית צריכה בכדי להנעים שהייה בלתי מוגבלת של תיירים.
בין אתריה היותר מבוקשים של בוקרשט הם: ארמון הפרלמנט, מוזיאון הכפר, בית הכנסת הגדול, המוזיאון ההיסטורי של רומניה, ארמון קוטרוצני, כנסיית הפטריאך, ככר המהפכה, ככר האיחוד, שער הניצחון, פארק הראסטראו, פארק צ`ישמיגיו, פארק קארול ועוד…
 
 
מאת אדריאנה דדיה – מדריכה ברימון טיולים
 
התקשרו עכשיו
03-5260011

צור קשר

מלא פרטים ונחזור אליכם בהקדם