טיולים נבחרים
ארץ הפלאות בדרך המשי ארץ הפלאות בדרך המשי
טיול מאורגן לאוזבקיסטן – 9 ימים
לפרטים
סין - ממלכת המזרח סין - ממלכת המזרח
סין, מקאו, הונג קונג – 15 יום/13 לילות
לפרטים
יוון בטיול פרימיום יוון בטיול פרימיום
יוון, כולל סלוניקי – 8 ימים דלפי, מטאורה, מצובו בהרי הפינדוס, חבל זגוריה...
לפרטים
פלאי תאילנד - טיול משפחות לתאילנד פלאי תאילנד - טיול משפחות לתאילנד
תאילנד, כולל הצפון ופוקט – 14 יום/12 לילות
לפרטים
טיול הפארקים המקיף למשפחות - קיץ טיול הפארקים המקיף למשפחות - קיץ
הולנד, בלגיה, צרפת – 8 ימים
לפרטים
הרוקי'ס הקנדיים ואלסקה הרוקי'ס הקנדיים ואלסקה
קנדה - הרי הרוקי, קרוז לאלסקה – 17 יום
לפרטים
תאילנד המלכותית תאילנד המלכותית
תאילנד, כולל פאטייה ופוקט - 14 יום/12 לילות
לפרטים
יפן - ארץ הסושי והסאקה יפן - ארץ הסושי והסאקה
בתקופת השלכת - 13 יום
לפרטים
תאילנד פלטינום תאילנד פלטינום
טיול מאורגן לתאילנד כולל אמפאווה, שמורת מפלי אראוואן, פאי, פוקט – 16 יום/14 לילות
לפרטים
החלה ההרשמה לטיולי לפלנד 2020! החלה ההרשמה לטיולי לפלנד 2020!
ספארי חורף בלפלנד בטיסה ישירה לרובניימי 7 ימים
לפרטים
פניני הקריבים פניני הקריבים
קובה, פנמה, קוסטה ריקה – 17יום/15ילות
לפרטים
טיולים מאורגנים לדרום אמריקה טיולים מאורגנים לדרום אמריקה
ארגנטינה, צ'ילה, ברזיל, פרו, אקוודור
לפרטים
ספרדי כפול  - טיולי משפחות ספרדי כפול - טיולי משפחות
ספרד-ברצלונה, מדריד – 8 ימים
לפרטים
אל גן העדן הסלובקי אל גן העדן הסלובקי
סלובקיה – 8 ימים
לפרטים
ארץ האש הקווקזית ארץ האש הקווקזית
אזרבייג'ן – 8 ימים
לפרטים
נופים וערים באפריקה נופים וערים באפריקה
דרום אפריקה- 17 ימים
לפרטים

פרמיזן - התיבול שתפגשו בכל מסעדה באיטליה

פרמיזן- או בשמה האיטלקי פרמיג'אנו רג'אנו : , גבינה בת 600 שנים שעדיין נחשבת מתוחכמת.

מאת שלומית לוי

טיולים מאורגנים לאיטליה, לחץ כאן >>


נתחיל בזה שיש רק כ 350 מחלבות שמייצרות את הגבינה המופלאה הזו . כל המחלבות האלה מרוכזות באזור אחד באיטליה: מסביב לעיר פארמה. וקצת  בערים שלידה- רג'ו אמיליה, בולוניה, מנטובה)
איך מייצרים פרמיזן? כמו כל דבר בצבא, גבינת הפרמיזן מורכבת מ 3 חלקים: חלב, רנט (אנזים) ומלח.
החלב מגיע בבוקר ובערב  (חליבה זה תהליך שאי אפשר לעצור אותו. ולכן גם ייצור הגבינה הזו נעשה מסביב לשעון. )
הוא נשפך ממש לאט לכלים ענקיים מנחושת . אם באים בצהרים הסירים מצוחצחים ומבריקים, ממש כמו סירים בצבא אחרי משמרת ניקיון...


פרמזן מחבל אמיליה-רומאניה בצפון איטליהמבשלים את החלב עם אנזים מיוחד שנקרא רנט, בישול שנמשך 4-5 דקות בלבד. זה הזמן הדרוש להקרשת החלב.  מומחה הגבינות , ה Cheese master, מגיע ובודק מה שנוצר. זו מומחיות שעוברת מדור לדור ונשארת במשפחה, לא משהו שאפשר ללמוד באוניברסיטה. אחרי מנוחה של שעה מרימים את התערובת בעזרת ניילון ושמים בחדר מיוחד. שם מחליפים את המעטפת כל שעתיים. הגבינה עדיין לא גבינה אבל מקבלת בשלב הזה את צורתה הסופית: גליל עגלגל וחמוד.
כאן עוטפים כל גליל בחותם מפלסטיק שישאיר סימנים על הקליפה. לכל גליל יש , שוב, כמו בצבא, מספר אישי. עוד תראו למה.עכשיו מוסיפים את המרכיב השלישי: מלח. מטבילים את גלילי הגבינה בברכות מלח ל20 ימים.
מכאן היא עוברת ללילה לחדר הזעה. ממש סאונה לגבינה... נותנים לה להזיע (במילים אחרות- לאבד נוזלים)
עד כאן . לקח 26 ימים להכין ועכשיו הגבינה צריכה להבשיל. וזה תהליך שלוקח  שנה! אחרי  כ9   חודשים מגיע מומחה ובודק את הגבינה. לא מדגמית. בודק כל גליל וגליל. 
הוא מכיש בפטיש מיוחד על הגבינה ומקשיב לתהודה. ממש כמו רופא...
אם אין אוויר זה טוב. הגבינה מקבלת תור לעוד חודש בה יגיע מומחה אחר לבדיקה נוספת.
אם שומעים  שיש אוויר בתוך הגליל זה פחות טוב. זה מעיד על תסיסה ועלול להעיד על  דפקט.
יש גבינות שיותר להן להמשיך רק עד 15 חודשי הבשלה. חורצים על הקליפה קווים אלכסוניים. סימן שהגבינה לא הייתה מספיק איכותית כדי להבשיל יותר זמן.


זה מה שיש הרבה פעמים ב"טיב טעם"...אם תהיתם מהם החריצים שעל הקליפה.
יש גבינות שממש נפסלות. הם ממש מגרדים את המעטפת והגבינה תימכר כגבינה צהובה. פשוטה.
פרמיזן יכול להיקרא פרמיזן רק אחרי 12 חודשים. 
טעים...בתיאבון....

לחבילות נופש  באיטליה, לחץ כאן >>

מלאו את פרטיכם ואנו נחזור אליכם במהרה!

שם מלא: טלפון:
דוא"ל: הודעה:
התקשרו עכשיו 03-5260011