ארץ הסושי והסאקה – המלצות קולינריות למטיילים ביפן

טיול ליפן, המוכרת גם כ"ארץ השמש העולה", מציע לנו חוויה שונה ומרתקת ביותר מכל ההיבטים: המראות, הצלילים, הריחות ובעיקר – הטעמים. טעמים אלו שונים ומיוחדים ומבטיחים לחובבי ההרפתקאות הקולינריות מסע מרתק בין הראמן, הסושי והסאקה ביפן.

במטבח היפני מציע מגוון רחב של אפשרויות בחירה ולכם יש הזדמנות לטעום. אוכל מסורתי, אוכל עכשווי, אוכל גלובלי ואוכל מקומי. החוויה בביקור קולינארי ביפן היא חוויה רב חושית מיוחדת במינה בו נחשפים לסויה, מיסו, סאקה, תה, ואסאבי ועוד שהם מרכיבי היסוד של האוכל היפני וכל כך שונים ממרכיבי היסוד במזון המערבי. בנוסף, האוכל ביפן כולל בתוכו שלל דגה ופירות ים שגם אותם ניתן למצוא בכל מטבח יפני.

אנו ברימון שמחים להמליץ לכם המלצות קולינאריות אטרקטיביות בעת ביקורכם ביפן.

טוקיו, בירתה של יפן, נחשבת גם לבירה הקולינארית של המדינה ויש בה מאות אלפי מסעדות מכל גווני הקשת הקולינארית אשר רבות מהן נאמנות למטבח המסורתי. יש בטוקיו מסעדות זולות מאד שמתמחות במאכלים מסוימים כמו סושי או מאכלי אטריות שונים ועד מסעדות גדולות המתמחות במאכלים משפחתיים כמו גם מטבחים מודרניים וחדשניים שספגו השפעות מכל העולם. קיימות גם מסעדות יוקרה המגישות ארוחות יוקרתיות במיוחד הקרויות קאיסקי – המגישות ארוחות לפי מיטב המסורת היפנית ועל פי כל כללי הטקס מבלי לסטות מהם אפילו במעט. בטוקיו יש גם שלל מסעדות מזון מהיר מקומי ומערבי וגם המון בתי קפה בסגנון מערבי ובתי קפה שונים ומיוחדים כמו למשל – בתי קפה לחיות מחמד ועוד משונים דומים. במסעדות רבות יש להזמין מקום מראש משום שמספר המקומות בהן קטן ביותר.

ביפן בכלל ובטוקיו בפרט משתמשים המטבחים המקומיים בחומרי גלם טריים, איכותיים ומשובחים. השוק המפורסם – שוק הדגים  Tsukiji הוא השוק אליו מגיעים כל השפים המקומיים בשעות הבוקר המוקדמות ביותר ורוכשים דגי טונה למסעדות שלהם. אחד המאכלים הפופולאריים והידועים ביותר ביפן הוא הראמן. זוהי למעשה קערה של ציר בקר או עוף בו מניחים אטריות ופרוסות של בשר/עוף או דג וירק ולעיתים גם ביצה. ארוחת הראמן נחשבת ארוחה בריאה ומזינה. במרבית המקומות מקפידים על חומרי גלם איכותיים ביותר וטריים במיוחד. יש ברחבי יפן אלפי מסעדות ראמן ובכל מקום יש את אלו הנחשבות לטובות מכולן בעיני התושבים המקומיים. ברחוב רוקורינשה בטוקיו מרוכזות מספר מסעדות ראמן וכדאי לבקר בו.

מאכל פופולארי נוסף, המוכר גם לנו הוא הסושי. בשל השינויים במחירי דגי הטונה המשנים כל יום – אין התחייבות למחירים בסושיות הנחשבות ביפן. המחיר נקבע באותו יום. טוקיו מלאה בסושיות מעין אלו וכל שעליכם לעשות הורא רק לבחור לאן להיכנס. קיימות סושיות שאפילו קיבלו כוכבי מישלן.

מאכל נוסף הידוע מאד ביפן ואנו כמובן ממליצים לנסות אותו: מונג'ה – יאקי – שפירושו: "צלה מה שאתה אוהב על הגריל". במסעדות אלו יש משטח פלדה לוהט המשולב בשולחן הישיבה והכל מתנהל בשיטת "עשה זאת בעצמך"  ומבשלים את האוכל על המשטח. יש גם אפשרות שהטבח יעשה זאת עבורכם כמובן. יש גרסאות רבות לתבשיל זה וכל אחד בוחר את זו הנראית לו.

המלצה קולינארית נוספת שעליכם לנסות בביקורכם ביפן הוא הקובה ביף. זהו מאכל האופייני לאזוק קובה ביפן אולם לא צריך לנסוע עד לשם כדי אכול אותו. נתחי הקובה ביף נחשבים לבשר רך במיוחד וטעים ביותר. בטוקיו יש כמה וכמה מסעדות שמתמחות בקובה ביף כמו למשל: קוומרה טוקיו גינזה.

לסיכום ניתן לומר שבטיולכם ביפן תחוו חוויות קולינריות יוצאות דופן ומיוחדות במינן ויתבלו את טיולכם במגוון מטעמים וחוויות קולינריים.

חוברת הטיולים שלנו

מלאו פרטים והחוברת בדרך אליכם

צור קשר

מלא פרטים ונחזור אליכם בהקדם